Email spaarprogramma’s een neergaande trend

0
Email spaarprogramma's een neergaande trend
Email spaarprogramma's een neergaande trend

In het verleden was het mogelijk om door een aantal emailprogramma’s een paar euro per maand te verdienen. De laatste jaren gaat dit veel moeilijker, door dat er veel programma’s moesten stoppen door slechte resultaten.

De eisen aan uitbetaling aan de deelnemers werden steeds zwaarder. Naast dat men email moest lezen, was men verplicht één product te bestellen, alvorens er uitbetaald kon worden.

Om het bestand aan leden te vergroten, werd er een bonus van zo’n 2 euro per lid geboden. Als ik een emailcampagne startte, dan verdiende ik per 1000 emails, zo’n 200 euro, hetgeen geen slecht resultaat is.

Een neergaande trend

Doordat er een soort van verzadiging is optreden, verdien ik heel weinig aan een emailcampagne. Bijna iedereen is al lid van een spaarprogramma of niemand heeft meer zin om geld te verdienen, door zo’n 1250 x te klikken op een link in een email. Dit betekend voor mij dat ik geen emailprogramma’s meer promoot via email.

Enkele de beste en sterkste spaarprogramma’s overleven

Door de onderlinge concurrentie zal er een aantal spaarprogramma’s de denkbeeldige deuren moeten sluiten. In de beste jaren, waren er meer dan 100 spaarprogramma’s waarmee je een paar centen kon verdienen. Enkele van die spaarprogramma’s waren dubieus omdat ze vaak ook foute producten promoten en/of niet uitbetaalden. En voor een paar euro gingen mensen niet hun juridisch gelijk halen. Momenteel zijn er m.i. maar 5 programma’s kwalitief goed, deze overleven de rest van de programma’s. Ik doe geen uitspraak over welke 5. Binnen een aantal jaar zal het fenomeen spaarprogramma niet meer bestaan.

Banners nog wel

Op enkele website laat ik wel een banner staan, omdat deze nog converteren, zodra ze niets meer opbrengen, dan vervang ik ze door een andere affiliate programma.

Affiliate marketing

Als je geld wilt verdienen op internet moet je starten met affiliate marketing. Hiermee maak je de grootste kans om geld te verdienen op internet. Voorwaarde hiervoor is dat je een website hebt en dat je gevonden wordt op internet.

 

 

 

Geld verdienen met internet (28)

0
Nogmaals niet iedereen is succesvol 
Nogmaals niet iedereen is succesvol 

Ik heb deze maand mijn werkruimte opnieuw ingericht en ik heb een nieuw (snelle) desktop, met bijbehorende randapparatuur gekocht. Ik heb tweetal grote bureaus via een veilingsite gekocht waarmee ik een enorme ruimte heb voor mijn apparatuur te plaatsen. Mijn vriendin verklaart mij voor gek en noemt het mijn commandoruimte naar een scene uit één van de “Die Hard” films.  Ik moet toegeven dat er inderdaad wel veel beeld schermen staan.

Inmiddels ben ik er aan gewend en mijn productiviteit is hierdoor toegenomen. Op tal van schermen kan ik zien hoe het staat met mijn online activiteiten. Ik heb overzicht en dit geeft ook veel rust.

Zonnepanelen

Van mijn winst heb ik een 24 zonnepanelen laten plaatsen, kosten €9000  Dit is goed voor zo’n 7000 KW per jaar en dus ruimschoots de energie wij gebruiken. Rente op mijn spaarrekening brengt niets op en ik kan niet verder inlossen op mijn hypotheek. Tevens heb ik voldoende energie voor de Bitcoins minner die ik heb aangeschaft. Vandaag had ik 22 KW aan energie.

Bitcoins

Nadat de Bitcoin een piek had bereikt van €20000 had ik spijt dat ik mijn 0,7 Bitcoin had verkocht. Inmiddels heb ik een nieuwe Bitcoin minner gekocht en deze heeft inmiddels 0,12 Bitcoin opgeleverd. Na mate er meer blocks worden gebroken, gaat het minnen steeds iets langzamer. Over een jaar, dan is mijn huidig Bitcoin minner op en moet ik gaan nadenken over een nieuwe. Momenteel richt ik mij op de Bitcoin, na de zomer ga ik kijken of er geen andere crypto valuta zijn.

De Bitcoin minner staat op zolder in geïsoleerde kast, omdat deze nogal veel herrie maakt en dito warmte afgeeft.

Nogmaals niet iedereen is succesvol

Ik had een mail gekregen van iemand die probeerde geld te verdienen op internet, maar het lukte deze persoon niet om voldoende geld te verdienen op internet. De vraag was, waarom ik wel succesvol ben en deze persoon niet. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat ik in het begin, heel weinig succes had. Ik heb er 15 jaar over gedaan om te kunnen leven van het internet. In mijn start periode verdiende ik niet veel. Ik heb veel geleerd, door uit te zoeken hoe het werkt. En vervolgens het uitproberen.

Ik wordt ondersteund door de opleidingen die ik heb gevolgd. En wat mij ook helpt, dat ik heb geleerd te werken volgens een structuur. Eerst iets afmaken en dan pas aan het volgende beginnen. Ook heb ik een soort van Wiki, waar ik al mijn stappen vastleg en vooral wat mijn leermomenten zijn.

Als je begint, met het verdienen van geld op internet, dan dien je in de meeste gevallen te starten met affiliate marketing. En je gaat echt niet in de volgende maanden 1000’n euro’s verdienen.

 

Geld verdienen met internet (27)

0
Geld verdienen met internet
Geld verdienen met internet

Het jaar is bijna voorbij en ik heb in het afgelopen jaar goede zaken gedaan op Internet. De laatste drie maanden waren echt fantastisch. Geld verdienen met internet is voor mij echt mogelijk.

Ik heb mij vooral gericht op het verkopen van artikelen via een Webshop op Ebay, de gebruikte methode is dropshopping. Deze methode houdt in dat ik geen voorraad hoef aan te houden van artikelen en dat de leverancier zorgdraagt voor de aflevering. Ebay heeft een betaal mogelijkheid voor de klant. Daarnaast worden artikelen als ze op Ebay staan, ook zichtbaar in Google en het interne zoeksysteem van Ebay.

Dus de artikelen die je adverteert op Ebay, worden altijd gevonden en belangrijker nog verkocht. En als ondernemer moet je rekening houden met de belastingwetgeving van een land. In Nederland bijvoorbeeld moet je BTW berekenen voor het totale bedrag wat je importeert van een niet EU land hoger dan €22 en onder de €150. Onder de totale waarde van €22 hoef je geen BTW te betalen. Als het bedrag hoger is als €150, moet je invoerrechten en BTW betalen. De verzendkosten moet je hierin ook meenemen.

Je doet dit niet zomaar, je moet dit per land echt uitzoeken, anders kom je voor verrassingen te staan. In Ebay kan je de douanekosten, mee berekenen, zodat je verrassingen kunt uitsluiten. Je moet de totale prijs aangeven in je advertentie, anders ben je bezig met misleiding en zullen kopers dit niet accepteren.

Winst

De winst afgelopen maanden was hoog, ik verkoop voornamelijk wettelijk toegestaan artikelen. Ik richt mij voornamelijk op de elektronische artikelen, de vraag hierna is groot. Sommige artikelen zijn trendy, zoals buizenversterkers. Geluid van buizenversterkers is van beter kwaliteit dan de huidige versterkers. Ik kan ze goedkoper verkopen dan andere verkopers door goede afspraken te maken met de Dropshipper. Ebay stelt mij in staat om overal ter wereld artikelen te verkopen. Denkbeeldig vanuit mijn eigen luie stoel.
Ik altijd gebruik de dagen tussen kerst en oud en nieuw om tot rust te komen en om terug te kijken, hoe ik heb gedaan en wat beter kan.

Bitcoin

Een paar jaar eerder had in bitcoin minner aangeschaft en hier 0,7 Bitcoins (Waarde €70) mee verdient. Op dat moment had de Bitcoin niet de waarde die ze nu heeft. Ik heb die bitcoin gelaten voor wat het was en vandaag heb ik deze ingewisseld voor ruim €7500. Dit was mijn beste dag van het jaar. Ik ga geen cryptomunt kopen, als ik ze zelf kan minnen. Het geld wat ik hiermee heb verdient ga ik gebruiken om een nieuwe minner (ca €5000) te kopen en de andere €2500 gebruik ik als reservering voor de energie kosten. Een minner gebruikt zo’n 50 kW per dag en deze moet ook betaald worden. Ik werk niet voor niets.

Niet iedereen is succesvol en verdient geld op Internet

Regelmatig krijg ik vragen waarom juist ik, wel (veel) geld verdien op internet. De reden hiervoor is dat hier veel tijd in heb gestoken, om de kennis eigen te maken. Ik heb geëxperimenteerd en hiervan veel geleerd. En ja, ik heb heel veel fouten gemaakt. En van fouten leer je. Daarnaast heb ik inzicht hoe het werkt en ik ben niet bang om iets nieuws uit te proberen.

En niet iedereen heeft deze gave en niet iedereen heeft de kennis. Je kan online cursussen volgen en allerlei NIMA opleidingen, als je niet beschikt over de juiste vaardigheden, wordt het nooit wat. Het is wel waar dat iedereen geld kan verdienen op internet. Als je lid wordt van een panel of je leest betaalde emails, kun je een paar cent per dag verdienen.

En waarom er online cursussen zijn, simpel omdat er vraag naar is. De inhoud van zo’n cursus hoeft overigens niet slecht te zijn. Het kan ook geen kwaad om te experimenteren, maar als het niet lukt, dan moet je iets anders gaan proberen. Ik schat in dat maar zo’n 0,05% er in slaagt als ondernemer. Ik bedoel hiermee dat je dan van huis uit kunt werken en leven van het internet.

Wees vooral eerlijk voor jezelf, als je het inzicht niet hebt, dan wordt je nooit succesvol. En het is geen schande dat je dit niet kan.

Geld verdienen met internet (26)

0
Geld verdienen op Internet
Geld verdienen op Internet

Over een paar weken is het kerst en als je, je bezig houdt met affiliate marketing, dan is het handig om hierop in te spellen, tenslotte wordt er tijdens de feestmaand, veel geld uitgegeven aan allerhande elektronische cadeaus, kleding en eten. Als je pas, start in december, dan ben je te laat. Waarom omdat de aankopen starten eind oktober en eindigen midden december. Voor eten is dit een paar dagen later.

Wat ik doe, ik ga artikelen schrijven en ik begin met maken van foto’s voor deze periode. Inmiddels heb ik een groot archief opgebouwd met (eigen) foto’s die ik kan gebruiken of bewerken. Artikelen schrijf ik op voorraad en ik plan de publicatie datum. Doel is om geld te verdienen, feestmaand gerelateerd.

Dropshipping

Ik verkoop artikelen via Ebay en Marktplaats, de levertijd van deze artikelen is ongeveer 14 tot 30 dagen. Als mensen cadeaus binnen willen hebben voor de kerst, dan moeten ze hiermee rekening houden. In mijn advertentie strategie hou ik hiermee rekening, door aan te geven, de levertijd en hun aan te sporen op tijd hun bestelling te doen.

Dit zijn allemaal reden voor mij om nu al te starten voor de kerst, want de kerst is cash ! Bijna 35% van mijn online verdiensten, is kerst gerelateerd.

Project onhandige domeinnaam

In een eerder artikel had ik geschreven hoe ik een aantal website had gekocht met onhandige domeinnamen, maar met content. Deze content heb ik samengevoegd tot 5 websites. De status is, dat deze websites inkomsten generen en gemiddeld per maand €100 opbrengen. Voor mij is dit een succesvol project, lage kosten, maar wel 40 arbeidsuren. Op korte termijn is €100 niets, maar op de middellange termijn (Jaar) is dit €1200. Op de lange termijn (5 jaar) is dit €6000. Uiteraard moet je deze websites ook onderhouden.

Onderhoud

Een website heeft ook onderhoud nodig, wil deze aantrekkelijk blijven voor Google en andere vaste bezoekers. Daarom moet je per maand minimaal 2 relevante artikelen schrijven, met beeldmateriaal voor deze website, wil je dat deze aantrekkelijk blijven.

Als tip wil ik meegeven, gebruik de feestmaand om een aantal artikelen te schrijven in relatie met je website.

Geld verdienen

Geld verdienen met internet, is ook het inspelen op seizoensinvloeden, het vooruitkijken en plannen.

Vraag: Is Atlantic Global Asset Management betrouwbaar?

0
Atlantic Global Asset Management is gevaarlijk voor je geld
Atlantic Global Asset Management is gevaarlijk voor je geld

Voor dat je maar één cent in investeert moet je, voor jezelf nagaan of dit bedrijf wel betrouwbaar is. Een indicatie van betrouwbaarheid is dat de AFM of een vergelijkbare andere instantie in het buitenland, hun activiteiten goedkeuren. Bij Atlantic Global Asset Management is dit niet het geval. De Nederlandse AFM heeft de waarschuwing van de Spaanse CNMV overgenomen. De Belgische FSMA had al eerder gewaarschuwd dat Atlantic Global Asset Management geen bank of investeringsmaatschappij is.

Bovenstaande waarschuwing geeft voor mij aan dat Atlantic Global Asset Management niet een reputatie als betrouwbaar heeft. Ik vind zelf dat dit “bedrijf” kenmerken heeft van een Ponzi. Ik heb al hier eerder over geschreven op 10 mei 2017 dat het niet m.i. niet helemaal “ok” is met dit bedrijf.

Zoals een goede Ponzi betaamd is dit bedrijf bezig met binnen halen van geld. Hiervoor worden handlangers gebruikt. De meeste handlangers weten niet dat dit bedrijf een Ponzi is. En deze rekruteren mensen, ook vaak uit hun familie en vriendenkring, met vervelende sociale gevolgen als deze Ponzi klapt. Familie en vrienden raken hun geld kwijt, hoe kan je nu nog op een verjaardag vertonen, terwijl je ze op de vorige verjaardag, spreekwoordelijk bijna multi miljonair had gemaakt.

Atlantic Global Asset Management gebruikt zogenaamd onderzoek naar cryptocurrency als schuilmantel voor hun “Ponzi” activiteiten. Bitcoins als cryptocurrency is helemaal hot, is vaak in het nieuws en heeft een reputatie als betrouwbaar opgebouwd. Je kan al met Bitcoins betalen als je online maaltijd besteld, je kan er zelfs mee je huis betalen.

Atlantic Global Asset Management lift zo dus mee op de betrouwbaarheid van Bitcoins. Dit is gelijk het argument waarom je in dit bedrijf moet investeren. De FSMA geeft aan informatie te beschikken dat het gaat om een soort van “boiler room” fraude.

Als ik de informatie lees, die beschikbaar is, dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat Atlantic Global Asset Management de reputatie heeft van betrouwbaar. Ik zal dus nooit in dit bedrijf investeren.

Refertes en meer leesplezier

  1. https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/controleer-je-aanbieder/a/atlantic-global-asset-management
  2. https://www.fsma.be/nl/warnings/atlantic-global-asset-management
  3. https://scamquestra.com/en/new-news/26-atlantic-global-asset-management-is-a-scam-using-investments-in-crypto-currency-as-a-cover.html
  4. https://www.participaties.nl/Forum/Topic/1342636/Koffiekamer_Atlantic-global-asset-management.aspx
  5. https://www.nbb.be/nl/artikels/perscommunique-questra-holdings-questra-world-en-atlantic-global-asset-management

De eerste resultaten van de Google Fred Update

0
De eerste resultaten van de Google Fred Update
De eerste resultaten van de Google Fred Update

In maart 2017 heeft Google de nieuwe Fred Update uitgerold. Na Google Panda, Penguin en Hummingbird is dit het zoveelste algoritme dat gaat draaien. Voor velen kwam deze update als een donderslag bij heldere hemel, want er werd niet of nauwelijks aangekondigd dat Google Fred een aantal maanden geleden een belangrijke rol ging spelen in de wereld van SEO. Toch vond de zoekmachinegigant het nodig om deze door te voeren. Maar wat houdt deze nieuwe update eigenlijk in? En wat voor effect gaat dit hebben op de rankings?

Het nut van algoritmes

Voordat duidelijk wordt wat Google Fred daadwerkelijk inhoudt, is het goed om te achterhalen waar alle algoritmes goed voor zijn. Zoals voor velen bekend probeert Google de beste resultaten te tonen voor bezoekers. Dit gebeurt op basis van alle algoritmes. Hoe dit precies in zijn werk gaat weet niemand, omdat een algoritme uit verschillende wiskundige formules bestaat dat voor een mens onbegrijpelijk is. Deze wiskundige formules berekenen op basis van verschillende factoren of een website aan de juiste eisen voldoet. Als daar sprake van is, dan is de kans groot dat deze een goede positionering in de zoekresultaten verkrijgt. En door alle updates wordt Google steeds handiger in het beoordelen van websites en kan er sneller onderscheid worden gemaakt tussen goed en slecht.

Voorheen kon een website door irrelevante backlinks hoog komen in de rankings. Tegenwoordig is dat niet meer zo en gaat het steeds meer om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Google wil dat websites op een eerlijke manier hun rankings verdienen en niet via spamachtige praktijken. Met de Google Fred update wordt hier sneller een stokje voor gestoken en kunnen websites worden tegengehouden die onnatuurlijk te werk gaan. Hoewel dit eigenlijk het werk van Google Penguin 4.0 is, zo gaat Google Fred hier een handje bij helpen om binnen afzienbare tijd het kaf van het koren te scheiden.

Strafpunten voor een website door Google Fred Update

Kort gezegd gaat Google Fred ervoor zorgen dat websites worden afgestraft die beperkte content van lage kwaliteit hebben en die enkel zijn gemaakt voor het verdienen van geld door middel van advertenties of iets soortgelijks. Ook gaat Google door deze update steeds sneller Black Hat van White SEO onderscheiden. Websites die bijvoorbeeld gebruik maken van Private Blog Networks (PBN) om backlinks te genereren en daarmee hun posities willen verdienen, worden keihard gedropt in de zoekresultaten. In het ergste geval worden deze websites helemaal verwijderd uit de rankings.

Op 6 juni 2017 werd Keyboost opgerold vanwege een linknetwerk, omdat ze Black Hat technieken hadden toegepast voor linkbuilding. Maandenlang hebben zij de verkeerde strategie gekozen en daar betalen ze nu hun prijs voor. Websites met verkeerde doeleinden zijn bij deze dan ook gewaarschuwd.

Hoe moet het dan wel?

Met al deze updates lijkt het misschien steeds moeilijker om een hoge positie in de zoekresultaten te krijgen. Toch is het niet onmogelijk om binnen afzienbare tijd te gaan ranken. Het enige wat daarvoor nodig is, is een kwaliteit en geduld. Een website met kwalitatieve content die is afgestemd op de doelgroep draagt enorm bij aan de juiste gebruikerservaring. Het doel van Google is om de juiste resultaten te tonen en daar spelen content en relevante backlinks een belangrijke rol in. Wanneer dit aanwezig is, dan is de kans groot dat een website hoger in de zoekresultaten terechtkomt.

Dit is een origineel bericht van LEQUAL B.V.

Vraag is mwlife.com betrouwbaar of is dit oplichting ?

0

De vraag is of dit betrouwbaar is. Als je naar mwlife.com kijkt moet je opvallen dat dit programma is gebasseerd op een MLM systeem. D.w.z. dat jij klanten voor hun moet werven. Mijn ervaring met een MLM systeem is dat maar een paar mensen geld verdienen en het merendeel betaald. Ik vind dat MWRLIFE geen echt product heeft. Je kan je inschrijven voor een aantal STAR LEVEL’s 1 t/m 10. Hiervoor moet je ook betalen. Maar de vraag is wat krijg je terug.

Kenmerk van mwlife.com is net als de andere MLM ‘bedrijven” er wordt veel bonussen beloofd, mooie auto’s en rijkdom. Als dit wordt beloofd, dan is dit in 99,99% van de gevallen te mooi om waar te zijn. Het inkomen is gebaseerd, dat je mensen moet werven om jou team te versterken. Deze mensen leveren inkomen voor de MLM. Naarmate jij er in slaagt om mensen te werven, stijg je in deze organisatie en krijg je een bonus. Als ik behindMLM.com raadpleeg, dan wordt mijn zorg bevestigd dat dit niet OK lijkt.

De leden moet artikelen kopen en vervolgens weer leden werven voor deze MLM. De sky is the limit, blijkbaar. Echter de geldstromen zijn niet inzichtelijk, je wordt overspoeld met mooie video’s en plaatjes. Als ik verder lees, krijg ik steeds meer het gevoel dat dit niet ok is en heel veel overeenkomsten heeft van een PONZI. Tenslotte moet je leden werven, om verder te komen in deze MLM. Ik twijfel of de verkoop van artikelen of diensten centraal staan.

Ik kreeg deze vraag van iemand die zich bij Moneymembersclub.com had ingeschreven en aantal verdienmodellen kreeg voorgeschoteld. Betrokkene had het idee, dat hij hier niets mee ging verdienen. Je kan lid worden tegen betaling van Moneymembersclub en dan krijg je regelmatig dit soort aanbiedingen. Ik heb geen vertrouwen in dit soort te mooi om waar te zijn aanbiedingen.

Persoonlijk, zou ik hier niet aan deelnemen. Ik vertrouw dit soort bedrijven niet. Wat je ermee doet moet jezelf weten.

 

 

Is het mogelijk om online geld te verdienen op internet?

0
Is het mogelijk om online geld te verdienen?
Is het mogelijk om online geld te verdienen?

Dit is een vraag die ik veel krijg toegestuurd. Ik moet deze vraag met een volmondig ja beantwoorden, maar ik moet de volgende kanttekening hierbij plaatsen, dat niet iedereen veel geld gaat verdienen op het internet.

Spaarprogramma

Als je deel neemt aan een spaarprogramma, dan kun je een paar cent per dag verdienen. Je leest dan reclames en als je een enquête invult, dan verdien je een paar cent meer. Als je mensen lid maakt van het spaarprogramma zoals Euroclix, dan verdien je €1,95 per lid. Als je dit gebruikt als affiliate programma, kun je hiermee aardig wat verdienen. Edoch de meesten zal dit niet lukken.

Waarom gaat dit niet lukken?

Waar dit lukt is dat mensen, niet de juiste inzicht en vaardigheden, kennis, leervermogen en analytische vermogen bezitten. Wat mensen ook vergeten dat het veel tijd kost om een online onderneming te ontwikkelen. Je moet onderzoek doen, artikelen schrijven, een website ontwerpen en je moet rekening houden met de concurrentie.

Kennis hebben is niet voldoen, je moet ook vaardigheden hebben of deze kunnen ontwikkelen. Een voorbeeld van een vaardigheid is een niche onderzoeken en hierop je eigen marketingplan schrijven hoe je het e.a. gaat promoten. Een website maken kan iedereen, maar deze promoten is ook een vaardigheid.

Als een website eenmaal staat dan ga ik passief geld verdienen is een opmerking die ik veel op forums en zgn. MMO (Make Money Online) websites tegen kom. Je moet je inschrijven en snel beslissen, want ze kunnen nog maar 3 deelnemers laten deelnemen.

Make Money Online websites

Deze websites komen en gaan. Deze websites bestaan hooguit een jaar en verdwijnen weer snel op niet verklaarbare wijze. De reden is waarschijnlijk dat het niet meer verkoopt en dat er veel boze klanten zijn.

Advies om geld te verdienen op internet

Mijn advies is, ga op onderzoek uit. Onderzoek eerst welke mogelijkheden er zijn. Als je besluit om het online ondernemerschap proberen, begin dan met affiliate marketing, het promoten van producten via jou website. Met affiliate marketing zet je reclame op jou website.

Er zijn tal van van vormen van affiliate marketing, dit is ook mogelijk via adsense en YouTube. Onderzoek welke kennis je nodig hebt, als je reclame gaat maken is het handig dat je hier kennis van hebt. Volg bijvoorbeeld een NIMA A opleiding.

Let op Atlantic Global Asset Management is een Ponzi!!!

0
Charles Ponzi, 1920 de oplichter uit de jaren 20 vorige eeuw
Charles Ponzi, 1920 de oplichter uit de jaren 20 vorige eeuw

Vandaag kreeg ik een vraag toegestuurd of ik wilde deelnemen aan Atlantic Global Asset Management om te investeren. Volgens de afzender was dit een unieke kans. Mijn antwoord is nee, dit bedrijf belooft winsten, die niet realistisch zijn. De beloofde winsten zijn 336% van je investering. Edoch men geeft niet aan hoe deze enorme winsten worden verkregen.” De afzender realiseerde zich niet dat hij een Ponzi schema promoot. Het promoten en deelnemen aan een Ponzi schema is volgens de Nederlandse wetgeving strafbaar.

Uitleg Ponzi schema

  1. Hoe werkt een Ponzi schema (Youtube film uitleg)
  2. Ponzi schema en BannersBroker
  3. Vraag: Wat is precies een Ponzi Schema?
  4. Ponzi fraude

Wanneer is het te mooi om waar te zijn? Dit het geval als men enorm winsten beloofd. Het kan gewoon niet dat je 336% rendement heb van je investering. Als deze rendementen worden beloofd, moet je achter je oren krabben of dit wel “OK” is. In nagenoeg alle gevallen is dit niet OK. Dit soort “ondernemers” werken vaak met tussen personen die een percentage krijgen, van de investering die jij inlegt. In het begin krijg je uitbetaald, maar dit is niet voor iedereen het geval. De top van de piramide krijgt uitbetaald en de onderlaag zorgt voor de betalingen. Dit loopt door, totdat er geen nieuwe aanwas is van investeerders en daarna implodeert deze en ben jij echt je geld kwijt. Op tijd uitstappen is ook risico vol, want je weet niet wanneer een Ponzi klapt. Daarnaast kan je strafbaar zijn omdat je deelneemt aan een Ponzi en mogelijk inkomsten krijgt, die niet helemaal “OK” zijn.

Het valt mij op dat blijkbaar een epidemie is aan Ponzi’s. Ik wordt regelmatig benaderd of ik wil deelnemen aan zo’n winstgevend programma. Het antwoord is altijd Nee en meestal reageer ik niet en blokkeer ik de afzender.

De FSMA (Belgische AFM) geeft de volgende waarschuwing:

“Ondanks haar eerdere waarschuwingen ontvangt de FSMA nog steeds consumentenvragen over Questra Holdings, Questra World en Atlantic Global Asset Management, waaruit blijkt dat die vennootschappen nog steeds actief zijn in België. De FSMA wil er daarom nogmaals op wijzen dat die vennootschappen in België geen vergunning hebben als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mogen dus geen bank- en/of beleggingsdiensten in of vanuit België verstrekken.

Bovendien vertoont het door die vennootschappen voorgestelde systeem duidelijk kenmerken van een soort piramidesysteem of althans van Ponzifraude. De FSMA verwijst in dat verband naar de algemene waarschuwing die zij op 23 september 2016 over dat soort fraude heeft gepubliceerd.

https://www.fsma.be/nl/warnings/atlantic-global-asset-management

 

Geld verdienen met internet (25)

0
De Product life cycle, of Productlevenscyclus, is een begrip uit de marketing en economie dat gebruikt wordt om te onderzoeken welke marketingstrategieën op een bepaald moment het best kunnen worden toegepast op een bepaald product.
De Product life cycle, of Productlevenscyclus, is een begrip uit de marketing en economie dat gebruikt wordt om te onderzoeken welke marketingstrategieën op een bepaald moment het best kunnen worden toegepast op een bepaald product.

In mijn blog “Geld verdienen met internet”(23) en (24) heb ik gesproken over het online brengen van 5 websites. Deze websites staan sinds 18 februari online en beginnen organische bezoekers te trekken. De websites scoren aardig in Google en beginnen inkomsten op te leveren. Ik gebruik de productfeeds van daisycon.nl en bol.com als inkomstenbron. De investering die ik gedaan heb, heb ik er inmiddels uit. In de maand april had ik een opbrengst van ruim 120 euro aan affiliate inkomsten. Ik verwacht dat dit bedrag nog gaat groeien.

Een website is voor mij een productiemiddel, die ik koester. Zonder deze productiemiddelen zou ik geen inkomsten verdienen. Ik produceer regelmatig nieuwe website, om mijn inkomen te vergroten en in stand te houden. Op een bepaald moment is een website in trek en levert geld op, maar dit kan eindig zijn. Een website heeft ook een Productlevenscyclus. Op een bepaald moment, dalen de opbrengsten tot nul. Dit komt omdat de website verouderd is of dat de website niet up to date is of de vraag naar de informatie die op de website is, is afgenomen. Andere factoren kunnen zijn, dat de concurrentie is toegenomen en jou heeft gepasseerd in de ranglijsten van de zoekmachines.

Dit alles is de realiteit en hiermee moet je rekening houden als online ondernemen. Hou je statistieken in de gaten, analyseer en verbeter desnoods websites. Als een website niets meer opbrengt, moet je deze niet meer onderhouden. Wat je wel moet doen is, deze laten updaten naar de laatste stand der techniek. Dit doet wordpress automatisch voor je.

In het bedrijfsleven worden productiemiddel ook onderhouden en dit moet je ook doen voor je websites. Een website heeft altijd onderhoud nodig.

Je hebt zelf ook kennis nodig, deze kennis gebruik je om je online bedrijf als online ondernemer te sturen. Deze kennis heb je ook nodig om ideeën uit te werken tot een product. Dit product is bijvoorbeeld een website. Als je de kennis niet hebt m.b.t. het onderwerp waarover je wilt schrijven, moet je deze kennis gaan halen. Tegenwoordig zie je veel websites in de afvalniche verschijnen, zonder maar enige zinnige inhoud. Dit soort websites maken geen kans. Als de kennis niet hebt, volg dan een cursus op dit gebied, dit kost geen 1000’n euro’s maar ongeveer €35 per cursus, bijvoorbeeld bij Laudius. Als je over auto’s een aantal websites hebt of wil schrijven, waarom volg je geen cursus?

Het gaat erom dat je, jezelf ontwikkeld. Met deze kennis kun je makkelijker schrijven over een onderwerp en je verkoopt geen onzin.

En ja, ik hamer op kennis, zonder kennis geen kwalitatief goede website (lees productiemiddel)

 

Laatste Berichten

Email spaarprogramma's een neergaande trend

Email spaarprogramma’s een neergaande trend

In het verleden was het mogelijk om door een aantal emailprogramma's een paar euro per maand te verdienen. De laatste jaren gaat dit veel...

Meest Populair