Internet Marketing

Internetmarketing (ook wel online marketing of e-marketing genoemd) is de marketing van producten of diensten via internet. Tot internetmarketing wordt onder andere gerekend: zoekmachineoptimalisatie, reclamebanners, e-mailmarketing, referralmarketing, affiliate marketing, interactieve marketing, weblogmarketing en virale marketing.

Internetmarketing brengt het creatieve en technische werkgebied samen. Daaronder zijn te verstaan: design, ontwikkeling (van websites), adverteren en verkoop. Internetmarketing wordt ook in verband gebracht met het toepassen van adverteren tijdens verschillende fasen van de ‘customer engagement cycle’ door zoekmachinemarketing (Search Engine Marketing SEM), zoekmachine optimialisatie (Search Engine Optimization SEO), banneradvertenties op relevante websites, emailmarketing, and Web 2.0 strategieën.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

Zie https://verdiengeldopinternet.info/category/zoekmachineoptimalisatie/

Reclamebanners

Een banner (Engels voor wimpel, banier) is een grafische reclame-uiting op het internet. Door op een banner te klikken wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. De banner is oorspronkelijk uitgevonden door “Sidney Suyat”

Zie https://verdiengeldopinternet.info/category/reclamebanners/

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing die e-mail gebruikt om commerciële of fondsenwervende boodschappen naar een doelgroep te sturen.

In de breedste zin kan elke e-mail die is gestuurd naar een potentiële of huidige klant worden beschouwd als e-mailmarketing, maar deze term wordt normaal gebruikt om te verwijzen naar:

  1. Het sturen van e-mails met als doel het verbeteren van de relatie van een onderneming met zijn huidige of oude klanten en om klantloyaliteit en herhaal aankopen te vergroten.
  2. Het sturen van e-mails met als doel om nieuwe klanten te werven of om oude klanten te overtuigen iets onmiddellijk te kopen.
  3. Toevoegen van reclame in e-mails die door andere bedrijven naar hun klanten worden gestuurd.

Onderzoekers schatten dat Amerikaanse bedrijven meer dan 400 miljoen dollar uitgeven aan e-mailmarketing in 2006

Zie https://verdiengeldopinternet.info/category/e-mailmarketing/

Referralmarketing

Zie https://verdiengeldopinternet.info/category/referralmarketing/

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden. Voorbeelden van typische affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven.

zie https://verdiengeldopinternet.info/category/affiliate-marketing

Interactieve marketing

Zie https://verdiengeldopinternet.info/category/interactieve-marketing

Weblogmarketing

Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het om tekst, maar soms ook foto’s (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast). Weblogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten.

Zie https://verdiengeldopinternet.info/category/weblogmarketing

Virale marketing

Virale marketing is een marketingtechniek die probeert met behulp van bestaande sociale netwerken de bekendheid van een merk te vergroten (of positieve associaties te bewerkstelligen) op een manier die te vergelijken is met een virale epidemie. Het lijkt op mond-tot-mondreclame versterkt door het internet, waardoor snel en goedkoop een groot aantal mensen bereikt kan worden.

zie https://verdiengeldopinternet.info/category/virale-marketing

Het AIDAS-model

Het AIDAS-model is een marketingmodel, waarbij vijf essentiële stappen die in een reclame-uiting aan bod moeten komen beschreven wordt. AIDAS is een afkorting dat gevormd wordt door de Engelse woorden Attention, Interest, Desire, Action en Satisfaction.

In de begin jaren van het model bestond het uit vier essentiële stappen (AIDA), waarna in de jaren 90, de stap Satisfaction is toegevoegd. Dit model is nog steeds aan verandering onderhevig, maar de basis veranderd niet.

zie https://verdiengeldopinternet.info/aidas-model/